DERİK SOKAKLARINDA KÜRTÇE HİKAYE KİTAPLARI

Derik Belediyesi tarafından 8-13 yaş arası çocuklar için Kürtçe hikaye kitapları dağıtımı devam ediyor.

Derik Belediyesi Eş Başkanı Mülkiye Esmez, çocukların aileleriyle birlikte Kürtçe okuma yapmalarını sağlamak amacıyla binlerce kitap dağıtımına başladıklarını söyledi. Derik’te Kürt diline yönelik çalışmaları arttırmayı hedefleyen Derik Belediyesi, mahalle mahalle, sokak sokak gezerek 8-13 yaş aralığındaki çocuklara Kürtçe hikaye kitapları dağıtıyor. Morî yayın evinin hazırladığı ‘Rovî û Legleg’ ile ‘Mam Rovî’ hikayeleri Derik Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından çocuklara ulaştırılıyor. Hikayeler, eş başkanların katılımıyla her hafta düzenli olarak Derik’in bir mahallesinde çocuklara ulaştırılmaktadır. Çocukların aileleriyle birlikte Kürtçe okuma yapmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Eş Başkan Esmez, çocukların Kürtçe eğitimine önem verilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.