BİRİKEN HAYVAN GÜBRELERİ TARLALARA TAŞINIYOR

Derik Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kırsal mahallelerde yıllarca birikmiş gübre gibi atıklar tarlalara bırakıldı.

Derik Belediyesi, kırsal mahallelerde biriken hayvan gübreleri için çalışma başlattı. Çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Yazıcak (Koderê) Mahallesi’nde yapıldı. Yaşam bölgesinden toplanan hayvan gübreleri, toprak veriminin arttırılması için tarlalara dağıtılmak üzere tarlaların başına bırakıldı.

Çalışmanın çevre temizliği açısından önemli olduğunu dile getiren Derik Belediyesi Eş Başkanı Mülkiye Esmez, “Sıcaklardan dolayı oluşan haşere ve sivrisinek oluşumunu engellemek amacıyla önemli bir çalışmadır. Köylerde birikmiş hayvan gübreleri ve çöpleri temizleyerek daha sağlıklı bir ortam hazırlamakla beraber, köylülerimizin doğal gübre kullanmasını da sağlıyoruz” dedi.

Mahalle sakinleri ise yapılan çalışmadan dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

gübreler tarlalara