GAP’TA (XAP) MENFEZ YAPILDI

Derik Belediyesi, doğal afet riski olan yerleşim yerlerinde yurttaşların yaşadığı ulaşım sorununu çözmek için menfez köprü çalışması başlattı.

Derik merkezine bağlı Gap (Xap) bölgesinde sağanak yağışlardan dolayı meydana gelecek olan sel ve doğal afetleri önlemek amacıyla Derik Belediyesi menfez çalışması başlattı. Derik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Gap’ta yapılan menfez çalışması tamamlandı. Dağın eteklerinden gelen su ve sağanak yağışlar, Gap bölgesinde yaşamı güçleştirip tarım alanlarında tahribatlara yol açarak maddi zarara neden olurken, yıllardır yaşanan bu sorunun çözümü için Derik Belediyesi bölge yurttaşını sevindiren bir çalışmayı sağladı. Derik Belediyesi, yaşamı olumsuz yönde etkileyerek insan sağlığı için tehdit oluşturan ve yurttaşların mera alanları ile tarım alanlarına zarar veren doğa olaylarına karşı ihtiyaç duyulan yerlerde menfez çalışmalarına devam edecek.